.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 14 октомври 2013 г.

КОНФИТЮР ОТ ДЮЛИ И МЛЕЧНО РЕВАНЕ С ЯБЪЛКИ И ГРИС

КОНФИТЮР ОТ ДЮЛИ
2кг.дюли
2кг.захар
4чаени чаши вода
2ванилии
по избор 3,4бр.карамфил или канела

Сварете полугъст сироп от 2гр.захар,4чаени чаши вода и 2ванилии.Измийте, обелете и настържете на едро ренде дюлите.
Прибавете настърганите дюли,към захарният сироп и варете конфитюра на силен огън.По желание прибавете 3,4карамфилчета или канела на вкус.
Варете конфитюра,докато сиропът започне леко да се сгъстява.
Добавете 1кафена лъжичка лимонена киселина,варете още 2,3минути и отстранете конфитюра от огъня.
Насипете топлият конфитюр в чисти и сухи бурканчета.
След насипването на конфитюра,обърнете бурканчетата с капачката надолу,за да се запечатат.
За приготвянето на конфитюра се доверих на рецепта на Пенка Чолчева.





МЛЕЧНО РЕВАНЕ С ЯБЪЛКИ И ГРИС
125гр.меко масло
230гр.захар
4яйца
120гр.грис
3с.л.с калпаче какао
100мл.прясно мляко
кората на 1/2портокал
230гр.ябълки/1голяма ябълка/
240гр.брашно
1бакпулвер
1ванилия
За напояване
200/300мл.прясно мляко/или вода
1ванилия
200/300гр.захар
конфитюр от дюли
В купа разбийте белтъците с половината количество захар.
В друга купа разбийте с миксер мекото масло с останалото количество захар.Прибавете един по един жълтъците.
Към сместа прибавете гриса,размесен с какаото.Добавете прясното мляко.
Към кексовата смес прибавете настърганата кора на половин портокал и обелената и  настъргана на едро ренде ябълка.
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера и ванилията.
Към тестото прибавете на 2,3пъти брашното/сухата смес/,като го редувате с разбитите на сняг белтъци.Започвате с брашно и завършвате с белтъци.Разбърквайте с дървена лъжица,за да остане пухкава сместа.
Разстелете тестото в обла или правоъгълна тава.Загладете тестото.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути.

Оставете сладкиша да се охлади и го сиропирайте с горещ сироп от 300мл. прясно мляко ароматизирано с една ванилия и 300мл.захар./1:1/
По ваш избор може да намалите количеството захар за сиропиране.
Прясното мляко може да го замените с вода.


Охладете реването,намажете го с конфитюр от дюли и го нарежете го на квадрати или форма по ваш избор.С дюли или без дюли,реването е страхотно.По ваш избор може да замените конфитюра с бита сметана или разтопен шоколад.Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Ciao Tania!! Ho anch'io le mele cotogne, e mi piacerebbe tanto provare la tua marmellata....perchè Google traduce così male la tua lingua!?! Grrr che rabbia!
    Comunque brava, deve essere veramente buona, tu hai le mani d'oro!
    Ciao
    Annamaria

    ОтговорИзтриване
  2. Много е ароматно при теб,Танче! И двете ти рецепти са чудесни, а конфитюра направо като златен!
    Прегръдка, мила и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм най-големият почитател на този конфитюр, не знам защо. Като цяло дюлите не са ми най-любимият плод, но си ги хапвам и пресни, и консервирани по някакъв начин.
    Но пък реването е страхотно... Така че с удоволствие ще се почерпя с едно парченце - и с дюлите отгоре! :)
    Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам много аромата, цвета и вкуса на дюлите - чудесни идеи ни предлагаш, Танче.
    Рецептите, снимките и композициите са страхотни - благодаря за удоволствието,
    сърдечни поздрави и вдъхновени есенни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Таничка, много вкусен конфитюр си приготвила! А реването е разкош, сочно и много вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...