.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 24 април 2013 г.

БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ,МАГДАНОЗ И КАШКАВАЛ

На първи прочит плънката за баницата ми се стори малко страна магданоз,риган,сирене че и чесън но тъй като обичам да експериментирам реших да приготвя една малка баничка с тази малко странна на съчетания плънка,но за моя изненада останах много очарована от резултата.
ПРОДУКТИ
400гр.тесто за хляб
200гр.сирене
1яйце
2с.л.кисело мляко
1ск.чесън/или щипка сух/
пресен магданоз
100гр.кашкавал
2с.л.масло
щипка сух риган
За намазване
1жълтък
1с.л.кисело мляко
1с.л.олио



Нарежете листата на 1/2връзка пресен магданоз.
Прибавете 200гр.натрошено сирене,настърган кашкавал,счукана скилидка чесън или щипка сух чесън/аз използвах сух чесън заради децата.Сухият чесън не е много силен аромат и е по приемлив вариант за хора които не харесват чесън/,2с.л.кисело мляко,щипка риган и 1яйце.
Размесете плънката.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора.
По желание може да увеличите грамажа на тестото или си направете по голяма баничка,защото е много вкусна и ароматна.У дома свърши за секунди с отзиви,че е много вкусна.
Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката.
Навийте кората на стегнато руло.
Нарежете рулото парченца и ги подредете с разрезите нагоре, не много плътно в малка обла тавичка намазана с масло.
 Рецептата е адаптирана от Самые вкусные рецепты.
Оставете закуската да почине за около 30минути и я намажете с разбит жълтък,1непълна супена лъжица кисело мляко и 1непълна супена лъжица олио.
Изпечете баницата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути или до зачервяване.
След изпичане оставете вкусната и ароматна баничка леко да се охлади и я поднесете с каничка айран.
Да ви е сладко!





18 коментара:

  1. Ох, Танче, как си я завъртяла тази баничка! Чудна- чудничка! Наистина сме свикнали на стандартни баници, но пък много нестандартни имат невероятен вкус, както е и тази. Прелестна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така си е Кате свикнали сме на стандартни банички но нестандартните ни изненадват с много приятен вкус.А тази баничка много ни хареса и определено ще я приготвям отново.Поздрави и хубава вечер ти желая Катенце!

      Изтриване
  2. И изглежда прекрасно, да знаеш. Страшно апетитна си я приготвила.
    Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна баница,Танче!
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери.Радван се,че ти харесва баничката.Поздрави и хубав ден ти желая!

      Изтриване
  4. Танче,баницата е станала приказна!
    Чудни ,сочни и примамливи парченца!
    Поздрави и слънчево настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Мире.Баничката е страхотна,днес ще я приготвям отново за лакомниците у дома.Поздрави и хубав ден ти желая Мире!

      Изтриване
  5. Страхотна баница ни предлагаш, Таня -
    ефектна, апетитна и видимо вкусна!
    Благодаря за чудесната рецепта,
    сърдечни поздрави и хубава пролетна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дианче.Радвам се че ти допадна баничката.Сърдечни поздрави и хубав ден ти желая!

      Изтриване
  6. Танче, баницата изглежда много примамливо! Наистина необичайна комбинация. Аз харесвам магданоз, така че при всички случаи ще ми допадне!
    Приятна и топла пролетна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тили.Радвам се че ти допадна баничката.На мен много не ми допада магданоза но за радост вече опитвам какви ли не комбинации.Тази плънка определено много ми хареса.Поздрави и хубав ден ти желая Тили!

      Изтриване
  7. Таня, в моя списък "Да направя това" съвсем скоро сложих кошничките с орехова плънка, сега прибавям и тази изненадваща баница:) Но така привлекателно наднича от снимките, че май ще бъде първа ... усещам аромата и отчупвам една розичка, трудно се устоява!:)
    Поздрави и хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче,баничката е много вкусна и ароматна и наистина е трудно да и устои човек.Всяка седмица я приготвям и още не ни е омръзнала :)
      А като ми напомни за кошничките...се изкушавам да ги приготвя веднага.Поздрави и хубав ден ти желая Албенче!

      Изтриване
  8. Una receta deliciosa, tiene que estar riquísima! Un besote!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...