.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 8 май 2012 г.

ОХЛЮВЧЕТА С ВАНИЛОВ КРЕМ И ЯБЪЛКИ

ПРОДУКТИ

600гр.брашно
150мл.прясно мляко
30гр.мая
1ванилия
50мл.олио
125мл.кисело мляко
1ч.л.сол
4с.л.захар
2яйца

ЗА КРЕМА
2жълтъка
6с.л.брашно
500мл.прясно мляко
1ч.ч.захар
ванилия
1ябълка

В 150мл.хладко мляко разтворете маята.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта, млякото с разтворената мая,киселото мляко,олио и 2яйца.Замесете меко и гладко тесто,покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да удвои обема си за около час/час и половина.

Пригответе крема,като смесите  необходими за крема продукти и ги разбийте  добре .Сипете сместа в тенджерка и загрейте на слаб огън на ръба на котлона.Разбърквайте енергично,докато сместа се сгъсти.
След като крема много леко се охлади добавете кубче масло и разбърквайте докато маслото се поеме от крема.Настържете на едро ренде ябълката и разбърквайте от време на време крема за да не хване коричка.
Разделете тестото на две части за да ви е по удобно да го разточвате.Разточете на тънка кора и намажете с олио или масло.Сипете част от крема и го разстелете по кората.


Навийте леко кората на руло леко го издърпайте в двата края за да се удължи.Нарежете рулото на 2/3части.Навивайте всяка част на охлювче.Прехвърлете внимателно охлювчетата в постлана с готварска хартия тавичка на разстояние едно от друго. Оставете ги да удвоят обема си за около 30минути.Намажете ги с разбит жълтък.Изпечете ги в нагряна фурна на 180 градуса до зачервяване.Намажете ги с захарна вода 2с.л.захар и 1с.л.вода и ги поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...