.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 6 юни 2016 г.

Саралии с локум и орехи


ПРОДУКТИ
250гр.кори за баница
2 кутии цветен локум
300гр.натрошени орехови ядки
125гр.масло
За захарен сироп
1 и половина ч.ч. вода
1 ч.ч.захар
1,2 ванилии
1каф.лъжичка розова вода








1.Разстелете корите за баница на плота.Намажете с разтопено масло,поръсете с натрошени орехови ядки и парченча накъсан локум/4,5 бр.локум на ена саралия.Навийте по две кори на стегнато руло и с длани притиснете навътре ,за да се получи ефект на хармоника.
Подредете саралиите в намазана с масло подходяща тавичка,плътно една до друга.Изпечете саралиите в нагряна фурна на 190градуса до зачервяване.
Пригответе захарен сироп от една чаена чаша захар,чаша и половина вода,1,2 ванилии и лъжичка розова вода.Оставете захарният сироп да къкри за около 5минути.Преди да отстраните сиропа от котлона прибавете щипка лимонена киселина/лимонтозу/ или пресен лимонов сок за да не се захароса сиропа.
Полейте охладените на стаена температура саралии с топъл сироп.Оставете саралиите да се сиропират за няколко часа а най-добре за една нощ.Сервирайте саралиите охладени.

2 коментара:

  1. Страхотно сладко изкушение. Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    прекрасни сладкиши.Чудесни снимки.Тези саралии даже са по - интересни от баклавата като предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...