.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 10 февруари 2016 г.

SOintoFOOD - с аромат на вино

Ципура с гъби,морски дарове и бяло вино е следващата рецепта споделена с читателите на  електронното кулинарно списание     SOintoFOOD и вдъхновена от тематиката Февруари -вино,шоколад и любов!

                             ЦИПУРА С ГЪБИ,МОРСКИ ДАРОВЕ И БЯЛО ВИНО

ПРОДУКТИ
4 бр.филе Ципура
100гр.брашно
 олио
2 скилидки чесън
50гр.праз
150гр.Ветрогонова гъба,кладница
1суп.лъжица брашно
200мл.бяло вино
200/250мл.вода или зеленчуков бульон
сока на 1/2 лимон
150гр.почистени и обелени скариди Гамбас
300гр.миди
сол,млян черен пипер
магданоз



1.Измитите и подсушени рибни филета поръсете с черен пипер и ги оваляйте в брашно.Загрейте на котлон тиган с 100мл.олио и изпържете рибните филета.Извадете рибата в чиния с постлана попивателна хартия,посолете я и я заделете на страна.
2.В тенджера с 2,3 супени лъжици олио запържете бялата част на половин праз,накълцан на ситно.Прибавете 2 скилидки чесън,накълцани на ситно.
Добавете 150гр.гъби нарязани на едро.Задушете за около минута и прибавете лъжица брашно.Разбъркайте ястието и го полейте с чаша бяло вино.Оставете ястието да покъкри за 2,3 минути и добавете 200мл.вода или зеленчуков бульон и сока на половин лимон.
3.Към ястието прибавете почистените миди и обелените скариди.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер.Оставете ястието да покъкри за около 5 минути за да се сгъсти.Поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз.В тенджерата поставете и рибните филета,оставете ястието да покъкри за около минута и отстранете от огъня.Поднесете ястието топло с подходящо бяло вино или розе.Ястието може да се поднесе,като предястие или като основно ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...