.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 25 октомври 2014 г.

Мраморен кекс с бадеми,моркови и ябълки

ПРОДУКТИ
3 белтъка
60гр.захар
70гр.меко масло
140гр.захар
3жълтъка
1яйце
120гр.кисело мляко
220гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода бикарбонат
70гр.смлени печени бадеми
100гр.моркови
160гр.ябълки
кората и сока на половин лимон
30гр.подсладено какао
пудра захар за поръсване



1.В купа разбийте с миксер белтъците с 60гр.захар и ги оставете на страна.
2.В друга купа разбийте с миксер 70гр.меко масло с 140гр.захар.Като продължавате да разбивате,добавете един по един 3 жълтъка и 1 яйце.
3.Към сместа добавете 120гр.кисело мляко.
4.Пресейте брашното,размесете го с бакпулвера, содата и смлените на ситно бадеми и го добавете,към сместа.Разбъркайте с миксер до хомогенна маса.
5.Настържете на едро ренде моркова и почистената и обелена ябълка и ги добавете,към тестото,като разбърквате с дървена лъжица.
6.Настържете кората на половин лимон,изстискайте и сока на половин лимон и ги прибавете,към сместа.
7.Към тестото добавете на два пъти разбитите на сняг белтъци.Разбъркайте леко с дървена лъжица за да остане пухкаво тестото.
8.Разделете тестото на две части и към едната прибавете 30гр.пресято какао.
9.Намажете с масло и поръсете с брашно обла форма за кекс с дупка по средата.
10.Загребете с помощта на лъжица част от бялата смес и я поставете във формата за печене.Редувайте 2супени лъжици от бялата смес и върху бялата 2 супени лъжици от кафявото тесто,до изчерпване на количествата.След напълване на формата,тупнете 2,3пъти леко формата в плота,за да се изравни сместа.
11.Изпечете кекса в нагряна фурна за около 40минути.
12.След изпичане оставете кекса да се охлади напълно,обърнете го върху подходяща чиния за сервиране и го поръсете с пресята пудра захар.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Танче, ама така си го завъртяла... Ако искаш ми вярвай, но помислих, че си правила руло, когато видях първата снимка. :) Чуден кекс, представям си какъв аромат се е носел у вас и колко сочен десерт сте си хапнали. :)
    Усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери.Като се загледах,наистина на първата снимка кексчето прилича на руло.:)

      Изтриване
  2. Разкошотия голяма, толкова влажна структура, съвършенство! Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...