.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 16 февруари 2014 г.

Шоколадова торта с маскарпоне,карамелизирано мляко и шоколад

ПРОДУКТИ
За блата
3белтъка
80гр.захар
100гр.масло
150гр.шоколад
3жълтъка
2яйца/ М/
60гр.захар
3с.л.олио
190гр.брашно
1бакпулвер
За крема
200гр.Маскарпоне
1малка консерва Дулсе де лече
150гр.млечен шоколад с натрошени лешници
2лентички желатин
3,4с.л.кайсиено сладко
 
****Доста често при приготвяните от мен торти и сладкиши използвам карамелизирано мляко или Дулсе де лече и  честичко получавам критики,че в България не може да се намери Дулсе де лече и затова преди да започна с начина на приготвяне на тортата,ще припомня,как много лесно можете да си приготвите у дома Карамелизирано подсладено мляко Дулсе де лече.
 

Пригответе си блата,като в купа разбиете с миксер3белтъка с 80гр.захар.Разбитите белтъци заделете на страна.
Разтопете на водна баня 150гр.млечен шоколад и 100гр.масло.Оставете шоколадово-маслената смес да се охлади.
В купа разбийте с миксер 2яйца/размер М/ ,3жълтъка и 60гр.захар до побеляване.Прибавете 3с.л.олио.
Към сместа прибавете охладеният шоколад.Пресейте брашното,заедно с бакпулвера и го добавете на 2,3пъти,към сместа за блата.С помощта на дървена лъжица прибавете и разбитите белтъци,както разбърквате внимателно,за да остане пухкава сместа.
Намажете с мазнина форма с отделящо се дъно с диаметър 26см.
Облепете дъното и стените на формата с хартия за печене.
Пресипете сместа във формата и загладете.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.След изпичане оставете блата напълно да се охлади,извадете го от формата,отстранете хартията за печене и разрежете блата на две хоризонтални равни половинки.
  Приготвяне на крема.
Разтопете на водна баня 150гр.млечен шоколад с натрошени лешници.
В купа разбийте с миксер 200гр.Маскарпоне.Прибавете и карамелизираното мляко,като разбъркате да хомогенна маса.
Прибавете и разтопеният и охладен шоколад.Накиснете 2лентички желатин в студена вода за около 10минути.
Накиснатият желатин загрейте на котлон с около 2с.л.вода или мляко без да кипва.Към желатина прибавете около 2с.л.от крема за да изравните температурата.
Прибавете желатина към крема и разбъркайте.
Приберете крема за кратко в хладилник за да се стегне.

Сглобете тортата,като поставите в подходяща чиния едната част на блата.Намажете блата с 2,3с.л.кайсиево сладко.Върху сладкото разпределете 1/2от крема.Поставете вторият блат.Стегнете тортата с ринг и я приберете за крадко в хладилник,за да се стегне.
С останалият крем намажете тортата и декорирайте с парченца бял шоколад.

9 коментара:

  1. Танчеее, такава умопомрачителна комбинация си направила, че трябва да си загубя разсъдъка... Иначе има да ме гложди колко калории съм си "подарила". Ама изглежда и звучи страхотно вкусно! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Гери много се радвам,че ти допада комбинацията на продукти.За калориите....не смея да помисля,чак ме хвана срам,че излапах две големиииии парчета от лакомия :) Хубава и спорна седмица ти желая,Гери!

      Изтриване
    2. Еее, аз го казах с добро чувство. ;) Аз и повече бих изяла, то щеше да е грях иначе... Наистина е прекрасна, Танче, като теб. :)

      Изтриване
  2. Впечатляващо предложение!
    Танче, предлагаш такива вкусотии, че само от четене и снимки се дебелее :)
    Топла нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна и вкусна се е получила! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, Таничка, само заглавието е достатъчно, за да разбера, за какво става на въпрос.
    Страхотна торта, невероятен вкус и изкусителна визия! Прегръдки, мила и прекрасна да е новата седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. О, Танче, просто нямам думи! Толкова шоколадово прекрасно! Просто ще се присъединя към вас и ще си взема голямшко парче! Ми то с малко е само да се раздразниш :) Записвам тази рецепта!
    Сладка успешна седмица, Танче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...