.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 11 април 2013 г.

ВЕНЕЦ С ЯБЪЛКОВ ПЪЛНЕЖ

ПРОДУКТИ
За тестото
340/350гр.брашно
1и1/2ч.л.захар
200мл.прясно мляко
15гр.мая
1яйце
орехи
2с.л.меко масло
За плънката
2/3бр.ябълки
1/3ч.ч.кафява захар
2с.л.масло
1/4ч.ч.вода
канела
сока на 1/2лимон
кората на 1/4лимон
За глазура
1/2ч.ч.пудра захар
прясно мляко
Разтворете маята в 200мл.хладко прясно мляко.
В купа пресейте 340гр. брашното,направете кладенче и в него сипете захарта,солта,яйцето и маслото.
Прибавете и разтворената в млякото мая.

Замесете меко и гладко тесто,като прибавяте постепенно допълнително количество брашно,ако е необходимо.
Намажете тестото с разтопено масло,поставете го в купа и я завийте с чиста кърпа.Приберете на топло тестото за около час,час и тридесет минути.
Плънка
Направете си плънката,като измиете ,обелите и нарежете 3ябълки на малки парченца.
В тефлонов тиган сложете 
1/3ч.ч.кафява захар и 2с.л.масло.Загрейте докато маслото се разтопи.Добавете ябълките нарязани на парченца и водата,като разбърквайте периодично,
добавете канела на вкус, сока  на половин лимон и лимонова кора.Към плънката по желание прибавете шепа орехи смлени на едро.Плънката е готова след като изври водата и плънката се сгъсти.Оставете плънката да се охлади.

Разточете тестото без да го премесвате на правоъгълна кора. Разпределете плънката по кората.Навийте на руло,отрежете краищата на рулото за да станат равни парченца.Нарежете рулото на 7/8бр.малки рула с големина около4см.
Подредете нарязаните рулца с разреза надолу в малка тавичка или форма с отделящо се дъно постлана с хартия за печене.Броя на рулцата може да са 7 или 8бр.Подредете ги така,че да остане дупка по средата.
Оставете венеца да почине за около 30/40минути.Намажете го с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък и го изпечете в нагряна фурна на 180градуса за около 30минути.
Оставете го да се охлади и го поръсете с пудра захар или го полейте с глазура.
Поставете  метална малка купичка на котлон.В купичката сложете  около 1/2ч.ч.пудра захар прибавяйте капка по капка прясно мляко до получаване на кашичка със силно матиран бял цвят.Ако стане прекалено прозрачна захарната глазура прибавете пудра захар,като разбърквате постоянно.С получената още топла глазура декорирайте венеца.
Да ви е сладко! Рецептата е адаптирана от Cake Dushess




18 коментара:

  1. Олеее , Танче много е красиво ! Браво ! Чудесна рецепта !
    Прегръдки ! Хубава вечер , мила !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ванче.Радвам се,че ти хареса венеца и рецептата е много хубава и подходяща за предстоящите празници.Хубава вечер ти желая Ванюшка!

      Изтриване
  2. Чудесен венец, Танче! Плънката много ми харесва, тъй като много обичам ябълкови сладкиши.
    Усмихната вечер ти желая :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Инче.Радвам се ,че ти харесва венчето.А плъката с ябълки е страхотна,даже съжалявах защо сложих и орехи на следващото приготвяне никакви орехи ябълките са прекрасна плънка.Топла и уютна вечер ти желая Инче!

      Изтриване
  3. Много е красив, Таня,
    а в допълнение и много ароматен -
    обожавам орехи, ябълки, канела ...
    Чудесна рецепта и страхотно изпълнение,
    поздрави и усмихнати пролетни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дианче.Много е ароматна наистина а и със страхотна плънка.Малко ми напомни,уханието на домашно приготвени козунаци.Поздрави и прекрасен ден ти желая!

      Изтриване
  4. Много красива и вкусна идея споделяш, Танче! Правя си списък за Великден и този венец го вписвам веднага. С благодарности и пожелание за хубав ден ти казвам чао (за сега):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Снежи.Радвам се,че ти харесва идеята.Венчето е много красиво,вкусно и сполучливо.Задължително,ще го приготвя отново и за Великден.Хубав пролетен ден ти желая Снежи!

      Изтриване
  5. Красиво, ароматно и вкусно!Чудесна рецепта, много добро изпълнение!Поздрави, Таня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Сонче.Много се радвам,че ти харесва изпълнението на рулото.Започнах и аз с Великденски рецепти,козунаци.. нямам идея дали,ще представя но пък за такива вкусни рула,венци и др. идеи има.Поздрави и хубав ден ти желая Сонче!

      Изтриване
  6. Лелеее, Танче, каква красота и аромат има тук! Прелестен е венеца! Комплименти, мила и прекрасен уйкенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенцееее :)благодаря ти миличка.Много се радвам,че ти харесва венеца.Приемам комплиментите,много ме зарадваха.Прекрасен уикенд и на теб Кате!

      Изтриване
  7. Танче, оригинален, прекрасен, вкусен венец! Поздравления за тази красота!
    Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Много се радвам,че ти хареса венчето.По вкус е достоен да застане редом до козунаците на Великденската трапеза.Хубав уикенд ти желая.

      Изтриване
  8. Това блика от аромат, вкус и красота. Браво, Таничка, много оригинално.
    Поздрави и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери.Радвам се,че ти е харесало венчето.Така си наистина е много ароматно и вкусно.Майтап няма ама комшийката ми все е на диета и току ми се кара в кръга на шегата,че все миришело на вкусно у нас.Поздрави и хубав уикенд ти желая Гери!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...