.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 3 юли 2012 г.

ХРУПКАВИ КИФЛИЧКИ

Чудех се какво да приготвя за плажа на моета слънчице Мариянака.Сандвичи...не иска.Е ще приготвям кифлички. 
Невероятно вкусни кифлички с три вида брашно,масло и плънка от сирене и кренвирши.Кифличките бяха толкова вкусни и хрупкави,че...за плажа останаха само две.Малко егоистично,но..хапнахме си ги двечките самички с уговорка,че ще приготвя същите кифлички само за момчетата.И така ща не ща опекох и втора доза хрупкави и ароматни кифлички.
ПРОДУКТИ
120гр.бяло брашно
100гр.соево брашно
100грпълнозърнесто брашно/брашно интеграл/
20гр.мая
1ч.ч.топло прясно мляко
1ч.л.сол
1непълна с.л.захар
2с.л.олио
брашно за доомесване
и разточване
100гр.сирене
2бр.кренвирши
125гр.масло
жълтък 1с.л.прясно мляко за намазване
сусам

В купа смесете трите вида брашно.Направете кладенче и в него прибавете 1ч.л.сол и 1непълна супена лъжица захар и 2с.л.олио.Разтворете маята в хладко прясно мляко и добавете към брашното.Замесете меко и гладко тесто/да не лепне по ръцете/.Оставете тестото да почине за около 15минути и го разточете върху набрашнен плот на правоъгълна кора.В средата на кората поставете парченца масло /да образуват правоъгълник по малък от кората.Прегънете краищата на кората към центъра,като се застъпват.Получава се малък правоъгълник.Завийте кубчето тесто в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 40минути.
Извадете тестото от хладилника и го разточете на правоъгълна кора.Отново разстелете маслото по средата на правоъгълника и прегънете краищата на кората навътре,като се застъпват.Завийте тестото и го приберете в хладилник за около 30минути.
Извадете тестото и го разточете върху набрашнен плот на правоъгълна, колкото ви  е възможно по-тънка кора.Отрежете кората на две части.От едната част нарежете кръгчета с формичка,намажете краищата с разбит белтък и по средата сложете парченце сирене.Сгънете всяко кръгче и прищипете краищата.


Другата част от тестото нарежете на правоъгълници.Поставете по парченца кренвирш във всеки триъгълник и завийте на рулца.
Подредете кифличките в тава на разстояние една от друга.Оставете ги да починат за около 30/40минути.Намажете кифличките с разбит жълтък и прясно мляко и ги поръсете със сусам.
Изпечете кифличките в нагряна фурна първоначално на 210 градуса за около 5/7минути ,намалете градусите на 180 и допечете кифличките до зачервяване.

4 коментара:

  1. Танничка пак си се развихрила.Представям си колко са били вкусни кифличките ти препечени с масло ароматнииии и неустоими.

    ОтговорИзтриване
  2. Ciao Tania, grazie per aver scelto di segure il mio blog, questo mi onora e mi lusinga, nell'immediatezza mi sono posto tra i tuoi follower perchè il tuo blog è altrettanto bello e interessante, mi dispiace intensamente che le nostre lingue siano di difficile traduzione, come per esempio gli ingredienti delle tue ricette il trduttore non me le traduce, rimangono scritte in bulgaro, quindi per me e difficile capire come è fatta una tua ricetta, mi devo solo accontentare di visualizzare le tue belle foto. In fin dei conti credo che questo non sia una tragedia, l'importante che ogni tanto ci salutiamo e seguire i nostri blog, l'amicizia è anche questa in questo mondo virtuale, basta un semplice saluto per fare amicizia!!GRAZIE TANIA DI CUORE, SE UN GIORNO PASSI PER NAPOLI SEI INVITATA NELLA MIA UMILE CASA!!TI ABBACCIO CALOROSAMENTE DA PARTE MIA E DI TUTTA NAPOLI!!!CIAOOOOOOOOOOOTANIAAAAAAAAAAA!!!SMUAKKKK TUTTO PER TE!!CON AFFETTO BABBà!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ciao, Babbà grazie per aver scelto di seguire il mio blog.Si,puertroppo le nostre lingue siano di dificile traduzione.Mi è piaciuto molto il tuo blog, complimenti Lusio dei dolci meravigliosi.Grazie,Babbà di cuore.:) :) :)

      Изтриване
  3. Таничка така апетитно изглеждат.Утре ще ги приготвя за закуска и нямам търпение да ги опитам.Айде чакаме следващото ти вкусно предложение.Весел уикенд ти желая миличка!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...