.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 13 май 2012 г.

Хляб с плънка от синьо сирене, сметана и бекон

 Много вкусно,пухкаво и ароматно хлебче,което ми хрумна да приготвя докато месих обикновен хляб за вечеря.Е опитът е много сполучлив и вкусен.Не се плашете от синьото сирене уверявам ви,че ще ви хареса.В съчетание на масълце,бекона, сметаната и синьото сирене вкусът и аромата на хлебчето са невероятни.
ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО
1кг.брашно
30гр.мая
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
брашно за доомесване и разточване

ЗА ПЛЪНКАТА
50гр.разтопено масло
50гр.бекон
100гр.синьо сирене
1яйце
2с.л.готварска сметана
2с.л.брашно
2с.л.свинска мас
 1яйце за намазване

Разтворете маята в 1ч.ч.хладка вода.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете  разтворената мая,2ч.ч.вода и солта.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 40минути.
Премесете тестото,разделете го на две равни части и го оставете да почине за 5/10минути.
Направете си плънката,като в купа разбиете 1яйце,натрошено синьо сирене,брашното,2с.л.размекната мас,нарязан на малки лентички бекон и 2с.л.готварска сметана.Разбъркайте добре и ако е нужно добавете още малко брашно.
Върху набрашнена повърхност разточете едно по едно двете теста на тънки кори,колкото е възможно по големи.Намажете обилно с разтопено масло и разстелете плънката равномерно.
Навийте всяка кора на руло.С остър нож срежете първото руло на 3/4см.след началото на рулото и срежете до края на рулото.Получава се като >  Сплетете леко на плитка,като се стараете разрезите да са отгоре.По същият начин направете и другият хляб.
Намажете с масло две правоъгълни форми.Збийте леко с ръце хлябовете и ги прехвърлете в формите.
Намажете с разбит жълтък.Оставете хлябовете да починат за около 20 минути.
Изпечете ги в студена фурна на 210градуса за около35/40минути.


След като са се изпекли оставете ги за 10/15 минути да се охладят и ги извадете от формите,за да не се запарят.Оставете хлябовете да изстинат напълно и са готови за консумация.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...