.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 1 май 2012 г.

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ - МАСЛЕНИ СЛАДКИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО И ШОКОЛАД

СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ - МАСЛЕНИ СЛАДКИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО И ШОКОЛАД
Много вкусни дребни сладки с вкус на карамел,масло, ванилия и шоколад.Много ароматни и крехки слепени по две със нежен крем от кафяво кондензирано мляко,масло и захар.Леко поляти с шоколад и поръсени с орехи.

Продукти
250 гр.брашно
125гр.меко масло
1ванилия
120гр.захар
2яйца
брашно за доомесване

ЗА КРЕМА
5с.л.кафяво кондензирано мляко

/дулсе де лече/
50гр.масло
4с.л.захар
шоколад за заливка

Замесете меко и гладко тесто от изброените продукти.Разточете тестото на кора дебела около 0.5мм.Нарежете тестото със форми за сладки.Подредете сладките в тавички постлани с готварска хартия на разстояние една от друга.Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 10 минути или до леко порозовяване.Не ги печете по дълго време,защото ще станат прекалено хрупкави.Оставете сладките да се охладят.
Пригответе си крема с който ще слепите сладките две по две.В купа разбийте 5с.л.кафяво кондензирано мляко,50гр.масло и 4с.л.пудра захар.
Слепете сладките с крема и ги полейте със разтопен шоколад.
Шоколада разтапям в микровълнова фурна.Поставям в чаша 50гр.шоколад и 2с.л.прясно мляко.Поставям чашката за 15секунди в микровълнова фурна но не и повече,защото ще постигнете обратен ефект.Шоколада ще се стегне още повече и ще стане като айро шоколад.Извадете го и разбъркваите енергично доката млякото се поеме от шоколада.

Поръсете сладките със смлени ядки и ги приберете за кратко в хладилник за да се стегнат.

1 коментар:

  1. Просто страхотни станаха. Досега не бях правила дребни сладки, концентрирах се върху кексове и мъфини, но тези сладки станаха лесно,много са меки и много красиви!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...