.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 28 февруари 2012 г.

БАКЛАВА С КАДАИФ

БАКЛАВА С КАДАИФ
баклава

Продукти
500гр.кори за баница
400гр.кадаиф
150грмасло

За плънката
300гр.орехи
1/2ч.ч.грис
1ч.л.канела
1/2ч.ч.захар

За захарния сироп
1кг.захар
1с.л.мед
2ванилии
щипка лимонтозу
1л./1,5 вода

Пригответе плънката, като смесите в купа всички продукти.Разстелете корите,намажете първата кора обилно с разтопено масло и най вече по краищата за да не излиза плънката.Поръсете обилно от плънката по широката част на корите.Върху плънката поръсете кадаиф и завийте на стегнато руло.Намажете с масло следващата кора,сложете рулото върху нея и заедно с още две кори навийте отново на руло.Прехвърлете готовите рула в намаслена тава,полейте баклавата с разтопено масло и я нарежете на квадрати,правоъгълници или по ваш избор.Изпечете баклавата  в предварително нагята фурна на 180градуса до златист цвят.Оставете изпечената баклавата да се охлади и я залейте с горещ захарен сироп.Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...